Bandenservice Noorderkade Bandenservice Noorderkade
bandenservice bandenspecialist zomer en winterbanden
Banden
Wist u dat het oppervlak van de band met de weg niet groter is dan een briefkaart? Daarom is het zeer belangrijk dat dit kleine stukje dan ook in zeer goede conditie is om een optimale veiligheid en optimaal rijplezier te kunnen garanderen. Wij bieden u een grote keus in merk en type band, omdat ieder zijn eigen wensen heeft wat betreft het autorijden. Natuurlijk is daarbij een goede prijs/kwaliteitverhouding van wezenlijk belang.

Op de zijwand van de band is veel informatie over de band terug te vinden. Bijgaand plaatje geeft u een beeld met de betekenissen.
 
 
Stikstof voor uw banden
Stikstof heeft een aantal bijzondere voordelen op lucht. Het is namelijk zo dat stikstof-moleculen dikker zijn dan zuurstof-moleculen, en dus loopt een band veel minder snel leeg. Dit is natuurlijk bij caravan-banden helemaal voordelig omdat de banden toch altijd spanning verliezen wanneer de caravan in de stalling staat. Ook is het zo dat stikstof minder warmte-ontwikkeling toelaat in de band en dus zal de kans op een klapband verminderen. U kunt banden die met stikstof gevuld zijn herkennen aan de groene of gele ventieldopjes.
 
Winterbanden
Een winterband heeft het bijzondere ingedrient silica. Dit ingredient zorgt ervoor dat de band niet harder en stugger wordt bij een temperatuur van beneden de 7 graden, maar dezelfde eigenschappen blijft behouden. Een zomerband wordt namelijk hard en stug en verliest dus remvermogen, rijcomfort en veiligheid. Een winterband heeft dit niet. Omdat een winterband ook is opgebouwd met verschillende lamel-technieken in het profiel, hebben de banden ook een uitstekende grip, afwaterings-vermogen en bescherming tegen aqua-planning. Voor opslag van uw zomer- of winterbanden kunt u ook gewoon bij Bandenservice Noorderkade terecht.
 
 
Contact
Berenkoog 6-8 (industrieterrein Beverkoog)
1822 BJ Alkmaar

Tel. 072 - 512 61 24
Fax 072 - 515 76 20
Geopend: ma t/m vrij van 8:15 t/m 17:30 uur
Zaterdag van 8:15 t/m 12:30 uur